måndag 13 februari 2012

Är det fusk att ta genvägar i wordfeud?

Det där med var gränser går, är inte helt lätt. Häromdagen socialiserade jag lite online, bland annat genom att spela Wordfeud mot ett par av mina nyare vänner.  För den som inte vet, så är wordfeud ett av många uppskattade spel på nätet. Om du har spelat Alfapet någon gång, då vet du att det handlar om bygga ord och den som får mest och bäst poäng vinner.

Sedan tidigare har jag flera gånger spelat med en viss Mohamed, och då har jag relativt ofta förlorat på grund av att han är riktigt bra på svenska och kvicktänkt i skallen. Med Billy har det emellertid varit annorlunda, jag brukar jämt och ständigt vinna denna kamp och trodde att så även skulle bli fallet denna gång. Istället fick jag stryk fem gånger på raken. Vilket naturligtvis förvånade mig.

Det märkligaste att allt var hur enkelt Billy tycktes knäcka alla ord. Efter tre förluster på raken började jag ana oråd. Jag googlade efter Wordfeud fusk och hittade då flera olika sajter däribland den länkade. Här får man hjälp att hitta ord som man kan använda då man spelar Wordfeud. Det var inte svårt att förstå att Billys plötsliga förbättrade förmåga att spela Alfapet inte beror på att han tagit ytterligare svenska lektioner, utan att det istället främst beror på att han hittat någon av alla dessa fusksidor.

Det lustiga var att när jag konfronterade Billy blånekade han allt och försvann sedan från Skype och jag har inte sett honom sedan dess, kanske skäms han.

Jag tycker att de är lite ruttet att fuska, det är ju trots allt bara ett spel eller vad säger ni?

2 kommentarer:

  1. Jag håller med! Att fuska är inte ok!

    SvaraRadera
  2. Tack för stödet! Skall man vinna så skall man göra det för att man är bäst.

    SvaraRadera