måndag 30 september 2013

Det behöver inte vara så svårt

minska skräpet
Hittade den här bilden och tyckte den var rolig, ännu bättre
än att källsortera är naturligtvis att inte generera så mycket skräp. :)

Jag vet väldigt många människor i min omgivning som tycker att det är så tråkigt och så besvärligt att de väljer att inte göra det. Trots många år av aktivt kampanjande tycks inte alla ha tagit till sig att det är viktigt att man gör denna enkla grej i vardagen. För sanningen är den att det inte behöver varar särskilt svårt. Nu undrar ni säkert vad i helsike jag skriver om. Naturligtvis är det källsortering.

Det tar inte många extra minuter att sortera matavfall för sig och plast samt annat brännbart för sig. Batterier och annat som inte går i de vanliga soporna har man inte så mycket av, så de är inte heller något riktigt besvär. Visst finns det roligare grejor att göra än att sortera skräp, men om man tänker på vad man bidrar med så blir det lite enklare.


Om du känner att du har väldigt mycket skräp, kanske har du en egen firma och ett kontor med mycket papper och kontorsmaterial som behöver slängas eller om du nyligen renoverat huset men inte har tid att köra till tippen själv, då finns det företag som kan hjälpa dig. Circla Recycling AB är ett sådant bolag som vänder sig till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar