torsdag 11 oktober 2012

Onödigt att gå runt och ha ont!

Att ha ont i ryggen är aldrig skoj. Det vet nog jag bättre än de flesta. Eftersom jag sitter still väldigt mycket om dagarna, har jag med åren, allt oftare börjat känna av värk i både rygg och leder efter långa arbetsdagar.Tidigare har jag varit mycket noggrann med att komma iväg och simma en sväng efter arbetet, men den senaste tiden har det inte blivit av.

 För ungefär ett år sedan blev jag remitterad till en kiropraktor och det har verkligen gjort underverk för min hälsa. Idag är det bara ibland som jag känner av ryggen och när jag gör det, gör det inte alls så ont som det gjorde tidigare. Den främsta anledningen till detta är mina återkommande besök hos ryggspecialisten.

Om du har problem med din rygg, kan jag inte annat än att rekommendera att du försöker komma till rätta med problemen. Börja med att röra på dig mer och träna lite lätt, för att stärka både rygg och skelett. En annan sak du bör se över är din arbetsställning. Själv använder jag numera ergonomiska kontorsmöbler både på jobbet och hemma.

Ibland har detta, kombinerat med massage, räckt för att jag skall må bra och inte känna smärta eller stelhet. Men om du märker att problemet är återkommande och det inte försvinner eller blir bättre av träning, är det väl värt att träffa en ryggspecialist.

Kan tipsa om den här sidan där du kan boka kiropraktor i alla delar av Sverige direkt på nätet. Ett annat alternativ är att höra med din lokala vårdcentral, där kan du kan få råd och hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar