tisdag 24 december 2013

Skön avslappning och träning

Triggerpunkter är muskelknutar, i princip, även kallat "slagg" då det bildas restämnen vid aktivitet i och kring musklerna. Dessa triggerpunkter kan utlösa problem då de kan trycka på nerver och andra muskler och orsaka smärtor. Det finns väldigt enkla behandlingssätt för detta. Antingen uppsöker man en naprapat/sjukgymnast/massör eller så investerar man i en eller flera enkla produkter för att bearbeta och förebygga problemen.

Att välja produkt är dock ingen enkel match då marknaden nästan svämmar över av det. Men något enkelt man kan börja med är en vanlig massageboll, känner man sig modig går man på en hård vilket kan vara rekommenderat om dina triggerpunkter är tuffa. Det finns även såkallade Trigger Massage Rollers utvecklad specifikt för att jobba på triggerpunkterna samt stora ytor. Dessa funkar som brödkavlar och du knådar ut musklerna och triggerpunkterna.

Ett gediget och prisvärt sortiment hittar du här:
http://karfosport.com/Massage-stretch/Massage-Stretch-Triggerpunkt

För att komma åt dina triggerpunkter ordentligt kan jag rekommendera denna produkt som kostar lite mer, men kan vara värd pengarna. (klicka på bilden för att komma in på produktsidan)
http://karfosport.com/image/cache/data/Tillverkare/66fit/rumbleroller-beastie-balls-2st-hos-www-karfosport-com-158-340x340.jpg
Där kan du välja 2 olika hårdheter på Beastie bollarna, ett mixpack är riktigt bra och rekommenderat.

Vad kostar inte ett besök hos en naprapat liksom?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar